Direktlänk till inlägg 31 januari 2009

En förbannelse över E6:an?

Av Annika - 31 januari 2009 11:25


Jag har tänkt en hel del på kvällen när jag körde hem från Falsterbo. Torsdag kväll. Det började redan efter några mil på E6:an. Folk körde som idioter. Har nog aldrig varit med om något liknande.


Gång på gång inträffade det att jag låg i ytterfilen och någon knäppgök i innerfilen plötsligt kastade sig ut till vänster för att köra om. Utan att blinka, utan att - tydligen - kolla i sidospegeln. Jag fick hoppa på bromsen tre gånger.


Några mil senare skulle jag själv köra om när en bil utan lyktor kom rusande i vänsterfilen. Jag såg den inte och var så HIMLA nära att köra in i den, så jag fick bara slänga mig in till höger. Hade hjärtklappning i flera kilometer.


Så där fortsatte det. Massor av incidenter och väjningar runt omkring mig.  "Vad är det som HÄNDER i kväll?" sa jag högt. Det var som om en stor, svart ångestboll låg över hela motorvägen. "Det kommer att smälla snart!" tänkte jag.


Mycket riktigt! En gräslig olycka inträffade i motsatt körfält några hundra meter framför mig och jag tackar Gud för mitträcket som bilarna brakade in i! Annars hade de flugit över till min sida. Jag svepte ju bara förbi och undrar fortfarande hur det gick för alla inblandade. "Låt mig komma hem helskodd!" tänkte jag gång på gång. Det kändes som om precis vad som helst kunde hända!

Ungefär i höjd med Halmstad försvann "det svarta" och allt flöt på bra hela vägen hem. Så konstigt! Det var riktigt, riktigt otäckt! Och jag vet inte vad det berodde på.....Har kört tusentals mil i mina dagar, men aldrig varit med om något liknande. Isch!


Annika - tack, tack för att allt gick bra!



E6:an i Skåne

 
 
Ingen bild

Anna

31 januari 2009 20:43

Å Annika - vad otäckt! Tänk att du kunde känna att det skulle hända.... Jag är så glad att allt gick bra för dig och så ledsen för deras skull, som klarade sig sämre...

 
Ingen bild

marieg

1 februari 2009 17:15

Jag ryser och vet precis vilken känsla som du syftar på.
3 incidenter på en dag, det hände även här.
Först var det några påtända galningar som gav mig en känsla av att något inte stämde denna kväll.
Sedan körde jag av ca.10 st. tjejer som misshandlade "en kamrat" på spårvagnen, med hjälp av dotterns krycka.
Väl hemma fick jag meddelande om att min äldsta dotter, med kamrat, hade blivit överfallna och väntade på polis-bil att anlända, som efter 3 timmar inte hade dykt upp.
Den där känslan av att, någonting stämmer inte ikväll och den andra känslan: det blir alltid 3 saker som händer, varför det är så, det vet jag inte, men mor säger det, hennes mor sa det, och hennes mor före henne.
Är det gamla sanningar? att man skall lita på känslan, när man bör stanna hemma, eller hellre ta in på ett motell? kan man verkligen undkomma ödet?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards