Direktlänk till inlägg 11 januari 2009
Tja, det blev ingen pizza i alla fall. Men det var nästan....
När jag smakade av såsen funderade jag på att hälla ut den och göra en vanlig brunsås istället. Men äh, har man nu börjat får man väl löpa linan ut.
Och ser man på! Tillsammans med riset och kycklingen blev det faktiskt riktigt gott.
Det är en speciell och annorlunda smak som påminner om thaikyckling. Om du gillar sötman som finns i thaimat kommer du säkert att gilla det här.
Kanske inte på min Tio i Topp-lista, men helt okej. Och lite roligt om man letar efter nya smakupplevelser.
Till såsen blandar du ihop
2 dl creme fraiche
2 dl julmust
1 hönsbuljongtärning eller några msk kycklingfond
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk soya
Bryn 3 - 4 kycklingfiléer, häll över såsen och låt det hela koka i c:a 10 minuter i en stekpanna med lock.
Servera med jasmineris (tror jag är godast) och en sallad.
Annika - som just vinkat av min son (han ska på kurs i Stockholm och sedan på skidresa) (Fast VINKAT har jag ju inte riktigt gjort....jag bara sa så....)
När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...
Kunde inte sova i natt. Kände mig "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte. Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...
Flås...flås...flås...flås... Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :) Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|