Direktlänk till inlägg 8 december 2008

Gåtan med de mystiska skallarna är löst

Av Annika - 8 december 2008 18:13


 



I många år har myten om de 12 kristallkranierna lockat massor med siare, New Age folk, shamaner och andra nyfikna. En del har hittat egna skallar. Här är några. I den senaste Indiana Jones filmen "Kristalldödskallens rike" spinner Spielberg vidare på historien. Legenden berättar att kranierna skall härstamma från Maya eller Aztekerna och bära på mångåriga hemligheter.


 De 12 skallarna är utspridda i världen - nio finns i privata ägor medan de övriga finns på British Museum i London, Smithsonian i New York och Musée du Quai Branly i Paris.


Men nu har forskarna undersökt dom med partikelaccelerator och ultraviolett skanning, vilket visar att skallarna är från slutet av 1800-talet. De är uthuggna med moderna verktyg och slipade med slipskiva. Kristallen i kranierna kommer från Schweiz eller Tyskland.


Boban, den fransman som sålde skallarna som idag hamnat i London och Frankrike, avslöjades efter sin död 1909 avslöjades som en skojare.


Och så gick ännu en myt i graven.....

Vad ska man tro på, tro på, tro på.....?


Annika - som i o för sig aldrig trott på de där skallarna ändå



 
 
Titti

Titti

8 december 2008 19:14

Egentligen är det rätt otroligt, att vuxna människor faktiskt tror att döda ting kan ha levande kraft...
Kraften finns ju inuti oss själva! Och utan specialeffekter också! Saker är ju bara symboler...
Känner du dig bättre idag? Hoppas det!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Annika

8 december 2008 20:04

Jag håller fullständigt med, Titti!
Och det är precis som indianerna själva säger - kraften ligger inte i alla dom där sakerna utan i oss själva.

Nej, jag känner mig sämre idag. Så jag är ruskigt gnällig och sur. Men nu har jag avbokat allt den här veckan och tänker bara ligga här....så att jag blir bra någon gång.
Tänkte jag skulle låta bli att nämna flunsan på bloggen, annars blir folk urtrötta på att höra allt gnäll :) :)

 
Ingen bild

marie g

8 december 2008 22:11

om människor skall få en möjlighet till att finna kraften inom sig själva, så måste dom få insikt till att göra sig till sina egna auktoriteter, i livet.
Vi har alldeles för stor övertro på specialister och idoler.
Flunsan, fick vi INTE prata om, men det gör jag i alla fall: vila, drick varmt och få tid till eftertanke.
Det är det som vi får i gåva, av sjukdomar

 
Ingen bild

dchw

8 december 2008 23:23

Det finns alltid en"skojare" inom oss.Och de döda finns också inom oss...tror jag.Utan specialeffekter, dem skapar vi vuxna och levande inom oss själva.Döda "ting"(innebär det döda människor?) uppväcker/tillber vi vuxna själva, när vi hamnar i en situation, som vi inte hade en aning om att vi skulle hamna i.Krafter finns inom oss själva, självklart, och...varifrån har vi fått den? Tål att fundera på.Från sjukdomar får vi ingen gåva, endast erfarenheter, "gåvan" har vi inom oss. Idoler väljer vi själva, specialister kommer vi i kontakt med, när vi har en sjukdom som fordrar specialister...om vi då har ekonomiska möjligheter, till "specialister"

 
Ingen bild

Annika

9 december 2008 10:22

Intressant diskussion, får nog göra fler sådana här inlägg :)

Hela min bok handlar om Gåvan. Hade faktiskt tänkt kalla den "Gåvan", men såg då att Britney Spears hade kommit ut med en bok med samma titel. (Den gick spårlöst förbi...) Så det blev Kvinnan i Klippan istället, men det visste jag ju från början.

Det bästa med att bli äldre är att man har sett igenom alla falska "gurus" (de flesta i alla fall) och verkligen inser att vi har vad vi behöver inom oss själva!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 27 juni 2010 16:53

När jag startade denna blogg för drygt två år sedan hade jag som mål att skildra produktionen och tryckningen av min bok "Kvinnan i Klippan." När boken kom ut skulle jag sluta blogga. Trodde jag. Ha ha. Men bloggen ville annorlunda. Dessutom ...

Av Annika - 27 juni 2010 10:09

  Kunde inte sova i natt. Kände mig  "konstig" och svettig. Men speciellt varmt var det ju inte.   Vid halv fyra tiden var jag uppe och funderade på att kanske ta en nattlig promenad. Till slut, vid femtiden, gled jag in i dimmornas land och ...

Av Annika - 26 juni 2010 18:04


  Lade mig i Slottsskogen med min lilla picknick och försökte få färg på de kritvita benen. Och ansiktet. Där låg jag i två timmar - tills jag kände hur det började göra ont på läppen, precis där jag brukar få munsår. Neeeeeej!! Nejnejnejnejnej! Ja...

Av Annika - 26 juni 2010 11:51

  Flås...flås...flås...flås...   Har powerwalkat runt Slottsskogen och tittat på resterna av midsommarfesten. Vi var dock en hel hög med hurtiga motionärer som forsade fram mellan träden :)   Lagom varmt just nu. Men hettan kommer nog a...

Av Annika - 26 juni 2010 10:05


         God morgon!Hoppas ni vaknar utan baksmälla :)   Himlen är knallblå! Men i går kväll var det svarta moln på himlen och en kraftig blåst. Och KALLT. Så jag vet inte hur det gick för utomhusfirarna.   Läste att det förr i tiden ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards