Alla inlägg under september 2008

Av Annika - 15 september 2008 09:21


Här sitter jag och väntar på att kursdeltagarna skall anlända.


Hotellet var överbokat - inte deras fel utan lite annat strul - så jag har blivit förpassad till tvättstugan (!) Mycket får man uppleva i det här jobbet. (Skratt)


Mitt lilla krypin.

Jag har fått bre ut kläderna på en av sängarna eftersom det inte finns någonstans att hänga upp dom: 



Utanför min dörr:



Och DÄR uppe finns ljuset!! Och friheten!! (Fniss):



Annika - som strax ska ut i ljuset och naturen

Av Annika - 14 september 2008 20:14


Wow, jag har kontakt med omvärlden! Dock inte på mobilen. Det är lika spännande varje dag här att se om man är isolerad eller inte (fniss).


Så fort jag kommit hit slängde jag in sakerna på hotellet och tog mig en promenad upp till fyren och udden. Det är så otroligt vackert!! När jag åker upp hit på kullen känns det precis som när jag åker upp på Omberg! Det är något vääääldigt speciellt. Hrmmm....skulle inte förvåna mig om någon forntidskvinna här i närheten vill vakna till liv i en kommande bok.


Jag har ingen aning om det finns fyndigheter eller gravar eller tecken på boplatser runtomkring i trakterna. Men det brukar ordna sig. FÖRST brukar jag få ett "tecken". SEDAN hittar jag forntidsfynden :)


Annika - som fyllt själen med atmosfär och skönhet och nu ska ta en kopp te i restauranten


---------------


 En promenad upp till fyren:




Längst ut på udden:


 


Solen höll precis på att gå ner och en båt tuffade norrut:


Av Annika - 14 september 2008 15:27


Har ätit lunch med min son och nu bär det av söderut.


Förra gången jag var där var Internetuppkopplingen totalt hopplös! Det är konstiga "vågor" i luften på den platsen (ler). Ibland hade jag full täckning och vissa dagar ingen alls.


Jag säger detta IFALL jag nu försvinner, så behöver ni inte undra vart jag tog vägen :)  Jag kommer att jobba 8 - 22 varje dag, men om uppkopplingen funkar så lovar jag försöka komma med ett litet inlägg innan jag somnar.

I annat fall är jag tillbaka i civilisationen på fredag.


Annika - laddad och redo att ta sig an Skåne :)


Väskan packad:


Av Annika - 14 september 2008 09:52


Pratade med lektören som har min bok för tillfället och hon hade inte kommit långt. Tiden går och utgivning i oktober verkar inte rimligt längre.

Tyvärr kan jag inte göra så mycket nu när boken är i andras händer: lektörer, sättare, lay-out folk och tryckare. Det är bara att sitta ner och vänta och vara tålmodig. (Vilket jag INTE är!) (Fniss)


Hoppas verkligen den kommer ut innan jul i alla fall, kul om folk vill ge bort den i julklapp :)

Annika - i väntans tider....:)




Av Annika - 14 september 2008 09:37


Veckan som kommer skall jag tillbringa på en underbar plats - titta bara på de här bilderna! Jag talar om Kullaberg några mil utanför Höganäs (vilket ligger utanför Helsingborg i Skåne.)


Här finns Mölle fyr som fortfarande är igång. Det blir nästan lite spökligt när fyrens ljus sveper över vattnet och halvön på kvällarna. Området är också känt för Kullamannen, en vålnad som sägs visa sig ute på klipporna. Han skall ha varit adlig och levt på 1200-talet. Det sägs att han vaktade elden längst ut på klippan så att sjöfarare inte gick på grund.  Men sägnerna är många! Jag kan dock garantera att det finns speciella "vibbar" på den platsen!


Annika - som ska hinna med ett besök på gymet innan jag drar söderut igen


Av Annika - 13 september 2008 21:18


Aaah, jag är jättenöjd! Vad fin den blev! Tack till Sarah, som gjorde den!


http://www.annikabanfield.com


Jag har bestämt mig för att blogga här september ut, fr o m 1/10 går jag över till min nya blogg. Så ni kan lugnt stanna kvar ett tag till.


Annika - ska kolla på Horatio på CSI Miami. Han är rätt knäpp men jag gillar honom på något...hrm..udda sätt

Av Annika - 13 september 2008 18:34


Hemma igen efter en utbildningsdag med Moderaterna. Vi hade jättetrevligt! Jag har jobbat med Moderaterna i sisådär 10 år, men mestadels uppe i Stockholm. Det är kul att komma ut i kommunerna också. Jag pratar om ledarskap och teamwork - men politiken lägger jag mig INTE i! (haha) 


Och jag sov jättegott i natt. "Festisarna" gick och lade sig strax efter midnatt. :)


SVT ringde och frågade om jag ville provfilma för en mindre roll i "Andra Avenyn" - men SHIT, det gällde nästa vecka. Och nästa vecka är jag iväg på en ledarskapskurs. Otur! Det hade varit kul annars!


En skön lördagskväll i soffan är allt som gäller nu. I morgon bär det iväg igen.


Annika - som dricker te i en blå mugg jag fått av stamrådet på Standing Rock reservatet, South Dakota :)



Av Annika - 12 september 2008 19:39


Nu är jag i Halland och jag blir nästan lite full i skratt. Bestämde mig för att åka hit dagen innan kursen, dels för att jag annars skulle fått gå upp kl. 5 för att köra 16 mil och sedan prata i 8 timmar (PUH) och dels för att jag tänkte mig en skön kvällspromenad i lantmiljö.


När jag kom ur bilen kände jag.....hrm.....lukten. Det s-t-i-n-k-e-r!! Urrrk! Men om man håller sig inomhus går det bra. Mitt rum delar altan med flera andra rum där ett gäng glada killar och tjejer bor. Dom har redan börjat festa. Utanför mitt fönster. (Så här är det ofta, folk bor på hotell för att festa, jag bor på hotell för att gå upp tidigt och jobba.)


Så jag tog en promenad istället. Och upptäckte att man liksom inte kan gå någonstans - förutom rakt fram på en evig landsväg. Hihihihi! Herregud, det kändes som platt fall på allting!

Jaja, det är bara att gilla läget. (Så här förstående kommer jag inte att låta efter fem sömnlösa timmar i natt....hahaha).


Annika - som tycker det är kul med landet. IBLAND! (Skratt)


Här bor jag:


 


Utsikt utanför fönstret. Hallandsåsen i horisonten:



Några svarta får hittade jag i alla fall:


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards